to Top

2007

DRAXLMAIER Group osniva lokaciju u Srbiji, Zrenjaninu. Za samo tri meseca hala je uređena i opremljena najsavremenijom opremom za proizvodnju kablovskih sistema. Za buduće radnike organizovane su stručne obuke i treninzi. Ovo je bila najveća strana investicija u Srbiji te godine.

2007
to Top

2008

Početak proizvodnje električnih sistema za klijente iz premijum automobilske industrije.

2008
to Top

2011

Zrenjanin postaje prva lokacija u istoriji DRÄXLMAIER group koja istovremeno može da snabde dve fabrike jednog nemačkog proizvođača premijum automobila po principu „Just-in-Sequence“. Uspešno završena implementacija standarda kvaliteta razvoja, proizvodnje i instalacije električnih sistema za automobile.

2011
to Top

2012

Sa osvajanjem novog klijenta i novog ugovora, došlo je i do izgradnje druge proizvodne hale.

2012
to Top

2013

DRAXLMAIER Group nastavlja trend rasta i razvoja. Dobijeni su novi nalozi i aktivirane nove proizvodne linije.

2013
to Top

2015

Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, DRÄXLMAIER Group počinje sa izgradnjom treće proizvodne hale u Zrenjaninu. Ostvarena je potpuno integrisana proizvodnja.

2015
to Top

2016

Završetak radova na izgradnji treće proizvodne hale i proširenje proizvodnje.

to Top

2017

DRÄXLMAIER Group proslavlja 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Implementiran je model dualnog obrazovanja. Učenici Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Zrenjanina, smer Elektroinstalater, imali su praktičnu obuku u savremeno opremljenoj radionici u okviru fabrike.

to Top

2018

DRÄXLMAIER Group proširuje svoje prisustvo u Srbiji. Osnovan je DRÄXLMAIER Automotive Electronic Center u Beogradu u kom softver i hardver inženjeri rade na razvoju u oblasti elektromobilnosti. Visok kvalitet proizvoda ojačao je poverenje klijenta, što je rezultiralo novim projektima serijske proizvodnje. Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, kompanija počinje sa izgradnjom četvrte proizvodne hale u Zrenjaninu. DRÄXLMAIER Group postaje jedna od vodećih kompanija koja implementira koncept dualnog obrazovanja u Srbiji. Ostvarena je saradnja sa Tehničkom školom u Zrenjaninu. Učenici novootvorenog smera Mehatroničar, praktičnu nastavu imaju u kompaniji DRÄXLMAIER Group i to po istom planu i programu kao i njihovi vršnjaci iz Nemačke.