Karakteri @ DRÄXLMAIER

Dušan Lazović System Integration & Electronic Testing

Master studije telekomunikacija na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i strast prema automobilima su bile inicijalna motivacija da se oprobam u sektoru auto industrije, a prilika da postanem član sistem test tima u razvojnom centru DRÄXLMAIER-a u Beogradu se definitivno pokazalo kao dobar izbor.
Sistem test tim ima značajnu ulogu da na nivou sistema vrši automatizaciju i testiranje uređaja (Electronic Control Unit) koji se u celosti razvijaju od strane DRÄXLMAIER-a, i kao takav predstavlja sponu između softvera i hardvera. Ono što bih istakao kao jednu od najvećih prednosti u DRÄXLMAIER-u jeste sloboda koju zaposleni imaju prilikom izražavanja svojih ideja. Ako vidite da je neki proces moguće unaprediti ili promeniti, i ako predložite odgovarajuće rešenje, dobićete punu podršku kolega za sprovođenje ideje u delo. I upravo je sve ovo deo savršenog balansa između vremena koje imamo na raspolaganju za učenje i usavršavanje i izvršavanje obaveza na standardnim projektima, koji je moguć zahvaljujuci zaista fleksibilnom radnom vremenu.
Tema kojom se ovde bavimo obuhvata dosta širok spektar, od elektronike do telekomunikacionih protokola, signala, itd. Ono što je sigurno jeste da ćete kao deo sistem test tima dobiti fantasticnu priliku i privilegiju da vidite kako sve to izgleda upakovano u jednu celinu. A u nekom narednom trenutku, osetićete sreću i ponos kada na ulici vidite automobil u koji je ugrađen sistem u čijem ste razvoju učestvovali.