Donacija Tehničkoj školi u Zrenjaninu

31. October 2018 – DRÄXLMAIER Group opremio kabinet za Mehatroniku savremenom opremom i alatima.

Sa željom da unapredi praktičan rad u učenika, DRÄXLMAIER Group je donirao Tehničkoj školi u Zrenjaninu stolove, stolice, oscilatore, električarski alat, elektroničarski alat, lemilice, merne instrumente, Unimere, Amper klešta, instrument za merenje proboja izolacije, ploče za merna mesta i radne elektro stolove kao i ostali sitni alat za opremanje kabineta za Mehatroniku.
Zahvaljujući ovoj opremi učenici će u svojoj školi u savremenim uslovima moći da stiču nova praktična znanja i veštine iz oblasti elektronike, elektrike, mehanike, automatizacije, robotike i inženjeringa. "Verujemo da su mladi budućnost i da treba ulagati u njihova znanja i razvoj potrebnih veština koje će im biti od velikog značaja u budućnosti. Opremanjem ovog kabineta želimo da ih podstaknemo da više nauče, da budu kreativniji, ali i da doprinesemo modernizaciji i napretku obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Nadamo se da će se u ovom kabinetu razviti novi lideri koji će dalje predvoditi naš tehnički i tehnološki razvoj i unapređenje.", rekao je generalni direktor DRÄXLMAIER Srbija, Michael Wagner.
Ovo je samo nastavak saradnje kompanije DRÄXLMAIER sa Tehničkom školom. Učenicima koji nastavu imaju po modelu dualnog obrazovanja i jedan dan u nedelji imaju praktične vežbe u fabrici DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu, a koji se tokom školovanja pokažu kao najbolji, biće ponuđeno radno mesto u struci u pogonu DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu.

Dan otvorenih vrata
DRÄXLMAIER je tokom "Dana otvorenih vrata" koji je organizovala Tehnička škola u Zrenjaninu učenicima osmog razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima predstavio šta je to mehatronika i kakve mogućnosti u budućnosti pruža. Đaci prvog razreda smera tehničar mehatronike koji praktičnu nastavu imaju u našoj kompaniji, su u novom kabinetu u svojoj školi osnovcima pokazali alat i ono na čemu su do sada radili zajedno sa svojim mentorom. Deca su mogla da testiraju automatsku opremu, mašine i alate i kroz niz aktivnosti da se upoznaju sa modelom dualnog sistema obrazovanja, koji DRÄXLMAIER drugu godinu zaredom uspešno realizuje u Zrenjaninu.

DRÄXLMAIER Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu. U DRÄXLMAIER-u u Zrenjaninu montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.