Razvojni centar

01. March 2019 – Godinu dana rada DRÄXLMAIER Automotive Electronic Center u Beogradu

DRÄXLMAIER Group je otvorio razvojni centar u Beogradu pre godinu dana. Prvih šest zaposlenih, softver i hardver inženjera tada je prošlo kroz obuke za rad na zahtevnim projektima u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja. Do kraja godine broj zaposlenih je porastao na 19, a planirano je da razvojnom centru bude zaposleno još hardver i softver inženjera tokom 2019. godine.

"Zadovoljni smo što smo pronašli tako atraktivnu lokaciju za našu novu kancelariju u Srbiji", kaže Christian Zelger, odgovoran za Elektronske sisteme. Kancelarijski prostor od 650 kvadratnih metara je opremljen u skladu sa visokim evropskim standardima i prilagođen individualnim potrebama zaposlenih. "Kreativnom atmosferom i modernim okruženjem, ali i uzbudljivim temama na kojima radimo u Beogradu, želimo da privučemo najveće talente za sebe.", kaže Zelger.

Razvojni centar u Beogradu je uglavnom fokusiran na razvoj baterijskih sistema za električne automobile, elektroniku enterijera i karoserije za kontrolu centralnih funkcija, kao i projekte unutrašnjeg dekorativnog osvetljenja sledeće generacije.

Tokom prve godine rada velika pažnja posvećena je daljem usavršavanju i specijalizaciji zaposlenih. Softver i hardver inženjeri prošli su kroz veliki broj internih obuka i eksternih treninga.

„Planovi za 2019. godinu su fokusirani na regrutacije i treninge. Cilj je da dođemo do brojke od 40 zaposlenih i da, pored postojećeg odeljenja, otvorimo i odeljenje koje će biti fokusirano na „system test”. Već smo preduzeli prve korake i dogovorili saradnju sa budućim kolegama za ovo odeljenje. Takođe, projekti neće zaostajati. Nastavljamo da radimo za dosadašnje klijente sa visokim prioritetom, a radićemo i na nekoliko internih projekata u cilju poboljšanja.”, kaže Goran Milinović, tim lider razvojnog centra u Beogradu.