Dan otvorenih vrata za porodice

03. November 2019 – Više od hiljadu gostiju, zaposlenih u DRÄXLMAIER-u i njihovih porodica, posetilo je kompaniju tokom prvog porodičnog dana u Zrenjaninu

U nedelju trećeg novembra je pogon kompanije DRÄXLMAIER bio ispunjen dečijom grajom i veselom atmosferom. Zaposleni su doveli svoje porodice u fabriku, gde ih je čekao program prepun raznovrsnih i zanimljivih sadržaja, za svaki ukus i sve generacije po nešto.

Obilazak pogona
Goste su na vratima dočekivali vodiči, koji su ih vodili kroz sve proizvodne hale i proizvodne sektore redosledom kojim se odvija proizvodnja.
U svakom sektoru su bili prezenteri koji su gostima objašnjavali šta se u tom proizvodnom sektoru radi i pokazivali koji se materijali u tom sektoru koriste. Porodice zaposlenih dobile su priliku da vide gde njihovi najmiliji provode svoj radni dan.
„Za moju decu ovo je bilo nezaboravno iskustvo. Nije isto kada im ja pričam gde i kako radim i ovo sada kada su i sami videli. Posebno im se svideo deo u kom im je moj kolega objasnio koliko značajan i odgovoran posao mi radimo i koliko bezbednost automobila zavisi od nas.“, rekla je Marija koja je na Dan otvorenih vrata dovela svoja dva sina i supruga.
Najmlađima su najzanimljiviji bili viljuškari, šrafilice, kutije sa raznobojnim osiguračima koje su ih podsetile na igrice koje igraju. Bili su iznenađeni veličinom naših proizvodnih hala i mašina i oduševljeni šarenilom žica.

Učionica za dualno obrazovanje
Najveću pažnju mališanima su privukle radionice koje su im pripremili zaposleni u Odeljenju za dualno obrazovanje. Osim što su imali priliku da pokreću sisteme i oprobaju se u lemljenju, deca su upravljala i MakeBlock robotima koji se navode „Smartfonom” i osvajala nagrade. Svi uzrasti su se okušali u ovoj radionici, a ispostavilo se da su mlađi bili veštiji od starijih. Kao uspomena nama ostaje pano sa njihovim potpisima.

Predavanje naših trenera
Gostima su predstavljene i aktivnosti odeljenja koje vrši obuku novih radnika.  U bogato opremljenoj učionici ukratko je prezentovana postavka uzoraka koji se koriste prilikom školovanja novo zaposlenih kadrova, kao i uzoraka materijala i izloženih eksponata karoserija. Interesovanje posetilaca je  bilo veliko. Mnoga deca, ali i odrasli, imali su pitanja za naše trenere.  Najzanimljiviji im je bio kabl  na  trening tabli.

Kreativna radionica
Nakon obilaska usledilo je druženje u kantini. Deca su od materijala koji svakodnevno koristimo u radu, pravila igračke, nakit i robote, koje su poneli sa sobom kući kao uspomenu. Mnogi od njih su nacrtali ono što su upravo videli i kako su doživeli obilazak proizvodnog pogona. Osim slatkiša i sokova, za njih su bili pripremljeni i specijalni pokłoni - ranac, kačket, flašica za vodu, loptice, olovke, baloni…

„Cilj nam je bio da omogućimo našim članovima porodica, deci, supružnicima i roditeljima da vide gde mi to radimo. Srećan sam što su mnogi zaposleni i njihove porodice došli, zabavili se i družili. Zaposleni su naša najveća vrednost i trudićemo se da i u buduće organizujemo slična druženja. Veliko hvala upućujemo i svim vodičima i prezenterima koji su bili odlični domaćini.“ rekao je Michael Wagner, generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija.

Delite