Izuzetan napredak u proizvodnji

05. August 2015 – DRÄXLMAIER pogon u Zrenjaninu postiže potpuno integrisanu proizvodnju

Zrenjanin, 5.08.2015. – Postavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže ostvaren je potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu.
Potpuno integrisana proizvodnja znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja, mogu biti urađeni u jednom pogonu. Ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost pošto međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni.
Na sečenju kablova trenutno je uposleno više od 100 radnika, za koje su prethodno organizovane višemesečne obuke u pogonima DRÄXLMAIER-a u Rumuniji i Moldaviji, kao i treninzi u Zrenjaninu.
"Otvaranje sektora za sečenje kablova ovde u Zrenjaninu jasan je pokazatelj da imamo dugoročne planove za pogon u Zrenjaninu i naše investicije u Srbiji. Ovim  korakom idemo napred ka automatizovanoj i visokotehnološkoj proizvodnji. Za ovu vrstu proizvodnje, pored visoko kvalifikovanih radnika, potrebni su nam i inženjeri i tehničari koji mogu da razumeju, programiraju i održavaju mašine. DRÄXLMAIER je odlučio da pokrene ovakvu proizvodnju baš u Zrenjaninu zato što smo ovde pronašli ljude sa odgovarajućim nivoom kvalifikacija. Takođe, poslovno okruženje u Srbiji i Zrenjaninu smatramo veoma pozitivnim." - naglašava generalni direktor pogona DRÄXLMAIER Group u Zrenjaninu Andreas Weber.
DRÄXLMAIER Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu. U DRÄXLMAIER-u u Zrenjaninu montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.