Inovator
i vizionar

Od samog početka bili smo inovatori i vizionari u automobilskoj industriji. I po pitanju elektromobilnosti pripadamo pionirima i "prvim pokretačima" na tržištu. Već od 2009. godine intenzivno radimo na ovoj temi i kontinuirano smo proširivali stručnost i svoj asortiman proizvoda.
DRÄXLMAIER nudi kompletan paket e-mobilnosti: od utičnice za punjenje, preko kablovskih sistema i visokonaponskog prekidača, pa sve do sistema baterija.

Kontakt

Utičnica
za punjenje

Savršeno integrisano napajanje visokim naponom: Moderna električna vozila mogu se pouzdano i sigurno napuniti pomoću naše inteligentne utičnice za punjenje sa preciznom tehnologijom očitavanja temperature. Opcionalne proširene funkcije i mogućnosti dizajna mogu se realizovati integrisanjem elemenata osvetljenja.

Kontakt

Visokonaponski
utikač

Snažan, izdržljiv i siguran: Naše porodice visokih napona klase 4 i klase 5 dizajnirane su za primenu istosmernih struja do 1.000 volti. Pored toga, njihov robustan dizajn obezbeđuje visok nivo zaštite od vibracija, temperaturnih promena i korozivnih uticaja.

Kontakt

dHPT
terminal visokih performansi

Veza bez greške: Kao patentirani visokonaponski kontakt za sve naponske nivoe, DRÄXLMAIER-ov terminal visokih performansi ispunjava sve sigurnosne zahteve u pogledu vibracija i temperaturnih promena. dHPT je pouzdan i lagan, impresivan je zbog male sile umetanja i velike sile kontaktnog pritiska.

Distribucija

Dvostruka šina
visokog napona

Multitalentovano: Zbog efekta otkazivanja polja, nezaklonjena visokonaponska dvostruka šina nudi optimalnu elektromagnetsku kompatibilnost - bez obzira na nivo napona. U isto vreme je kompaktna, dobro rasipa toplotu zbog svoje velike površine i može se instalirati koristeći automatski proces.

Osiguravanje

Visokonaponska
sklopna kutija

E-inteligencija: Kao interfejs između visokonaponske baterije i vučnog električnog sistema, visokonaponska sklopka nudi preciznu mernu i kontrolnu elektroniku, koja ispunjava zahteve prema ASIL nivou rizika C - uključujući dIUS struju i senzor napona, kao i DRÄXLMAIER sisteme za upravljanje baterijama.

Osiguravanje

dIUS
senzor struje i napona

Izračunavanje tačne količine preostalog raspona: dIUS senzor struje i napona je pionirska, visoko precizna merna jedinica sa malim potrebama za prostorom. Senzor garantuje precizno određivanje kapaciteta visokonaponske baterije tokom celog njenog životnog veka.

Osiguravanje

Jedinica za
kontrolu baterija

Na interfejsu: Kao sigurnosna i bezbednosna komponenta, kontrolna jedinica za bateriju kontinuirano izračunava stanje punjenja, zdravlja i funkcioniranja baterije i prenosi informacije drugim komponentama vozila.

Skladištenje

Visokonaponski
sistem baterija

Koncentrovana snaga baterije za maksimalne performanse i domet: Pionirski baterijski sistemi DRÄXLMAIER-a za električna i hibridna vozila daju do 800 volti snage, kompaktnih su dimenzija i ispunjavaju najviše bezbednosne zahteve (ASIL D).

Skladištenje

Upravljač
ćelija

Za zdrave ćelije: Visok nivo zaštite od prekomernog punjenja i pražnjenja obezbeđuje se neprekidnim nadgledanjem i balansiranjem svih ćelija baterije. Kontroler ćelije dostupan je u različitim konfiguracijama, kao unutrašnje ili spoljno rešenje.

Skladištenje

dPack
ćelijski modul

Standardizovani i individualno skalabilni: Naši ćelijski moduli sa visokim performansama i gustinom energije mogu se individualno konfigurisati u skladu sa željama korisnika. Ovo garantuje maksimalnu fleksibilnost u pogledu geometrije, kapaciteta, performansi i opsega napona.

Sistemi e-mobilnosti

Činjenice
i stvari koje treba znati

Bezbednost

Intenzivno testiramo prototipe i serijske baterije. Na taj način osiguravamo konstantno visok kvalitet naših proizvoda.

Proizvodnja

DRÄXLMAIER se oslanja na najsavremenije proizvodne procese i sigurnu, bezbednu automatizovanu tehnologiju.

Inovacije

DRÄXLMAIER je prva kompanija koja je u serijsku proizvodnju uvela 800-voltnu tehnologiju i to sa Porsche Taycan-nom.

Prekretnice

DRÄXLMAIER je 2009. godine bio odgovoran za razvoj koncepta kompletnog sistema baterija za Audi R8 e-tron.