Izuzetan napredak u proizvodnji

05.08.2015 DRÄXLMAIER pogon u Zrenjaninu postiže potpuno integrisanu proizvodnju

Zrenjanin, 5.08.2015. – Postavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže ostvaren je potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu.
Potpuno integrisana proizvodnja znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do sklapanja, modul montaže i finalnog sklapanja, mogu biti urađeni u jednom pogonu. Ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost pošto međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni.
Na sečenju kablova trenutno je uposleno više od 100 radnika, za koje su prethodno organizovane višemesečne obuke u pogonima DRÄXLMAIER-a u Rumuniji i Moldaviji, kao i treninzi u Zrenjaninu.
"Otvaranje sektora za sečenje kablova ovde u Zrenjaninu jasan je pokazatelj da imamo dugoročne planove za pogon u Zrenjaninu i naše investicije u Srbiji. Ovim  korakom idemo napred ka automatizovanoj i visokotehnološkoj proizvodnji. Za ovu vrstu proizvodnje, pored visoko kvalifikovanih radnika, potrebni su nam i inženjeri i tehničari koji mogu da razumeju, programiraju i održavaju mašine. DRÄXLMAIER je odlučio da pokrene ovakvu proizvodnju baš u Zrenjaninu zato što smo ovde pronašli ljude sa odgovarajućim nivoom kvalifikacija. Takođe, poslovno okruženje u Srbiji i Zrenjaninu smatramo veoma pozitivnim." - naglašava generalni direktor pogona DRÄXLMAIER Group u Zrenjaninu Andreas Weber.
DRÄXLMAIER Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu. U DRÄXLMAIER-u u Zrenjaninu montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 74.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2022. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 5,1 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.