Pomoć prosveti

04.12.2020 100 računara i 650 litara sredstva za dezinfekciju za osnovne škole na teritoriji grada Zrenjanina.

DRÄXLMAIER Group je osnovnim školama na teritoriji Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta donirao 100 računara sa ciljem da olakša rad učenika i prosvetnih radnika u realizaciji nastave tokom pandemije koronavirusa i stvori bolje uslove za održavanje nastave „na daljinu“. Osnovnim školama je donirano i 650 litara sredstva za dezinfekciju kao vid pomoći u stvaranju bezbednijih uslova za rad učitelja i najmlađih učenika koji nastavu i dalje imaju u školama.

Pomoć u organizaciji nastave „na daljinu”
Pandemija korona virusa je promenila mnoge sfere naših života, a promena je posebno vidljiva u obrazovanju gde su deca školske klupe zamenila „online” učionicama. „Čast nam je i zadovoljstvo što ovom donacijom možemo da doprinesemo olakšavanju pripremnog procesa za nastavu „na daljinu“. Nadamo se da će računari biti od velike koristi prosvetnim radnicima u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima i da će učenici moći da pohađaju nastavu bez problema i tokom pandemije.“, rekao je Ralf Capelle, Generalni direktor DRÄXLMAIER Group  Zrenjanin.
Svih 28 osnovnih škola na teritoriji Zrenjanina je obuhvaćeno ovom akcijom.
„DRÄXLMAIER je kompanija koju lokalna zajednica već godinama prepoznaje, ne samo po uspešnom poslovanju, već i po visokom stepenu društvene odgovornosti, posebno kada su u pitanju naši najmlađi, obrazovanje, škole i predškolske ustanove.
Ovo je vredna donacija, značajna za očuvanje zdravlja najmlađih, kao i podrška razvoju, učenju i unapređenju učenika kroz korišćenje savremenih informacionih tehnologija u nastavi. Školska uprava Zrenjanin u ime zrenjaninskih škola pozdravlja ovu akciju i zahvaljuje se kompaniji na ovoj izuzetno vrednoj donaciji.”, rekla je Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 72.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2021. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 4,6 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.