Podrška u borbi protiv koronavirusa

24.07.2020 DRÄXLMAIER Group Srbija je donirao 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 zaštitnih maski N95, 2.000 jednokratnih zaštitnih maski i 150 zaštitnih vizira Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" u Zrenjaninu, koja je 15. jula pretvorena u kovid bolnicu. Takođe, 250 vizira je donirano i Opštoj bolnici "Đorđe Joanović".

„Izuzetno cenimo veliki trud lekara i medicinskih tehničara koji pružaju potrebnu negu bolesnicima tokom ovog teškog perioda. Drago nam je da možemo da pružimo dodatne bezbednosne uslove zdravstvenim radnicima u zrenjaninskim bolnicama i na taj način podržimo zdravstveni sistem i pomognemo u borbi protiv koronavirusa.”, rekao je Branimir Joksimović, menadžer operativnih procesa DRÄXLMAIER Group Srbija.
Donirane vizira proizvodi DRÄXLMAIER Group u svom pogonu u Braunau (Austrija). Na početku pandemije koronavirusa napravili smo prvi zaštitni vizir (D- shield) na 3D štampaču. U međuvremenu smo dizajnirali i proizveli vizir u posebno napravljenom alatu za izlivanje. DRÄXLMAIER sve komponente izrađuje i obrađuje zahvaljujući kompetencijama kompanije u dizajnu, preciznoj izradi alata i izlivanju modela, kao i kompetentnosti naših zaposlenih širom sveta. Zaštitni viziri su CE sertifikovani i ispunjavaju sve zahteve za ovu vrstu zaštitne opreme i pružaju pouzdanu zaštitu od infekcije. Trenutno se dnevno u fabrici DRÄXLMAIER-a u Austriji može proizvesti 1.000 vizira.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 72.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2021. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 4,6 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.