Računarska oprema za zrenjaninske bolnice

25.11.2020

DRÄXLMAIER Group je donirao 10 računara, monitora, tastatura i miševa Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ i Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ koje su pretvorene u kovid bolnice.
"U ime Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu, neizmerno vam se zahvaljujem na pomoći koju ste donirali. Budite ubeđeni da će vaša pomoć biti od  velike koristii našim lekarima i medicinskim sestrama. Ova donacija će olakšati svakodnevne aktivnosti u cilju što boljeg i kvalitetnijeg  lečenja naših bolesnika.", rekao je direktor Opšte bolnice dr Igor Kitaresku.

Od početka pandemije koronavirusa, DRÄXLMAIER Group je u više navrata donacijama podržao rad zdravstvenih ustanova u Zrenjaninu.

  • Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu donirano je 80 računara. Računari su raspoređeni u svim službama u zavisnosti od prioriteta i potreba, a ova oprema se koristi i u respiratornom centru / kovid ambulanti za brži unos i obradu podataka o pacijentima obolelim od koronavirusa.
  • 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 zaštitnih maski N95, 2.000 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu i 150 zaštitnih vizira donirano je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“, koja je pretvorena u kovid bolnicu.
  • Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ donirano je 250 vizira.
  • 10.000 zaštitnih medicinskih rukavica donirano je Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima.

DRÄXLMAIER Group je partner u regionu i u ovoj krizi izazvanoj koronavirusom želi da da  svoj doprinos i podršku zdravstvenom sistemu i zaštiti javnog zdravlja. „Izuzetno cenimo sjajan rad lekara i medicinskih tehničara koji pružaju potrebnu negu pacijentima tokom ovog veoma teškog perioda. Opremom koju smo donirali zdravstvenim ustanovama želimo da izrazimo svoju zahvalnost za njihovu posvećenost i istovremeno podržimo zdravstveni sistem u borbi protiv koronavirusa.“, rekao je Generalni direktor DRÄXLMAIER Group Zrenjanin, Ralf Capelle.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 74.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2022. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 5,1 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.