Razvojni centar

01. March 2019 Godinu dana rada DRÄXLMAIER Automotive Electronic Center u Beogradu

DRÄXLMAIER Group je otvorio razvojni centar u Beogradu pre godinu dana. Prvih šest zaposlenih, softver i hardver inženjera tada je prošlo kroz obuke za rad na zahtevnim projektima u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja. Do kraja godine broj zaposlenih je porastao na 19, a planirano je da razvojnom centru bude zaposleno još hardver i softver inženjera tokom 2019. godine. 

"Zadovoljni smo što smo pronašli tako atraktivnu lokaciju za našu novu kancelariju u Srbiji", kaže Christian Zelger, odgovoran za Elektronske sisteme. Kancelarijski prostor od 650 kvadratnih metara je opremljen u skladu sa visokim evropskim standardima i prilagođen individualnim potrebama zaposlenih. "Kreativnom atmosferom i modernim okruženjem, ali i uzbudljivim temama na kojima radimo u Beogradu, želimo da privučemo najveće talente za sebe.", kaže Zelger.

Razvojni centar u Beogradu je uglavnom fokusiran na razvoj baterijskih sistema za električne automobile, elektroniku enterijera i karoserije za kontrolu centralnih funkcija, kao i projekte unutrašnjeg dekorativnog osvetljenja sledeće generacije.

Tokom prve godine rada velika pažnja posvećena je daljem usavršavanju i specijalizaciji zaposlenih. Softver i hardver inženjeri prošli su kroz veliki broj internih obuka i eksternih treninga.

„Planovi za 2019. godinu su fokusirani na regrutacije i treninge. Cilj je da dođemo do brojke od 40 zaposlenih i da, pored postojećeg odeljenja, otvorimo i odeljenje koje će biti fokusirano na „system test”. Već smo preduzeli prve korake i dogovorili saradnju sa budućim kolegama za ovo odeljenje. Takođe, projekti neće zaostajati. Nastavljamo da radimo za dosadašnje klijente sa visokim prioritetom, a radićemo i na nekoliko internih projekata u cilju poboljšanja.”, kaže Goran Milinović, tim lider razvojnog centra u Beogradu.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 75.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2020. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 4,2 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.