Značajan jubilej

18.12.2017 DRÄXLMAIER Group proslavlja 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

DRÄXLMAIER Group je osnovao lokaciju u Srbiji (Zrenjaninu) na današnji dan pre tačno deset godina. Za samo tri meseca hala je opremljena savremenom opremom za proizvodnju kablovskih sistema. Za buduće radnike, njih blizu 600, organizovane su stručne obuke i treninzi. Ovo je bila najveća strana investicija u Srbiji te godine.
Početkom 2008. godine pokrenuta je proizvodnja električnih sistema za kupce iz premijske automobilske industrije. Samo tri godine kasnije, Zrenjanin postaje prva lokacija u istoriji DRÄXLMAIER group koja istovremeno može da snabde dve fabrike jednog nemačkog proizvođača premijum automobila po principu "Just-in-Sequence". Uspešno je završena i implementacija standarda kvaliteta razvoja, proizvodnje i instalacije električnih sistema za automobile.
2012. godine, sa osvajanjem novog klijenta i novog ugovora, došlo je i do izgradnje druge proizvodne hale. Broj zaposlenih naglo raste, intenziviraju se obuke novih kolega i proširuju kapaciteti. DRÄXLMAIER Group postaje najveći poslodavac u regionu. Uspeh lokacije u Srbiji iz godine u godinu raste. Već sledeće godine pogon u Zrenjaninu dobija nove naloge i aktivira nove proizvodne linije.
Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, DRÄXLMAIER Group 2015. godine počinje sa izgradnjom treće proizvodne hale u Zrenjaninu. Ostvarena je potpuno integrisana proizvodnja.
2017. godina je za lokaciju u Zrenjaninu bila ispunjena novim projektima i proizvodima, kao i novim zapošljavanjima.
"Kada se osvrnemo na poslednjih 10 godina, čitav tim DRÄXLMAIER-a u Srbiji može biti veoma ponosan na ono što je postignuto. Počeli smo od prazne fabričke hale i nekoliko stotina zaposlenih i odrasli u jednu od najvećih kompanija u čitavom regionu sa više od 5000 kolega. Ovo je izazov koji zaista nije lak. Želim da čestitam svima u našoj DRÄXLMAIER porodici za ono što su ovde napravili tokom predhodne decenije. Razlog našeg uspeha je konstantno poboljšanje iz dana u dan. Imamo nekoliko novih proizvoda za implementaciju u narednoj godini i to je naš prioritet. Nakon što završimo ovu fazu, moramo se fokusirati na optimizaciju naših procesa kako bismo osigurali glatku proizvodnju u narednim godinama. Radujemo se prosperitetnoj budućnosti u Zrenjaninu zajedno sa našim zaposlenima.", rekao je generalni direktor pogona u Zrenjaninu Michael Wagner.
DRÄXLMAIER Group kao najveći poslodavac u regionu ima odgovornost i prema lokalnoj zajednici. Donacijama pokušavamo na unapredimo kvalitet života stanovnika Zrenjanina i okolnih mesta.
Tokom predhodnih godina donirali smo medicinsku opremu i aparate zrenjaninskom porodilištu i odeljenju pedijatrije, Predškolskoj ustanovi Zrenjanin doniran je SpineScan aparat. Pridružili smo se i akciji Udruženja "Čep za hendikep" donirajući svoj plastični otpad i postavljajući posbne kutije za prukupljanje plastičnog materijala u našim kantinama. Učestvovali smo i u akciji fonda B92 "Bitka za znanje" i zrenjaninskim osnovnim školama "Vuk Karadžić" i "2. oktobar" donirali po 5 mBot robota koji su jednostavni za sklapanje i programiranje i nude vrlo jednostavan ulazak u svet robotike za najmlađe.
Za učenike Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", obrazovni profil Elektroinstalater, organizovali smo stručno obrazovanje i praksu u našoj fabrici dva dana u nedelji. U tu svrhu formirali smo posebnu učionicu, opremljenu savremenim alatima i mašinama u kojima se učenici praktično obučavaju i pripremaju za budući rad, sve sa stalnim radom uz mentora kog je postavio DRÄXLMAIER, a koji će nadgledati njihov razvoj tokom cele školske godine i obezbediti im neophodno znanje i podršku. Na ovaj način pokušavamo da doprinesemo i razvoju školstva u Srbiji.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 74.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2022. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 5,1 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.