Sistemi enterijera

Elementi
enterijera

Elementi enterijera

Kvalitet i iskustvo

Na osnovu višegodišnjeg iskustva u oblasti završne obrade kože, lima i novih materijala, našim kupcima garantujemo individualnost i luksuzno okruženje u unutrašnjosti vozila. Pored toga, naši proizvodi su izvanredni zbog spajanja inženjerske i proizvodne ekspertize u izuzetan dizajnerski jezik, kao i inovativne funkcionalnosti.

Elementi enterijera

Inovacije i stručnost

Inovativna rešenja enterijera za premijum automobilski segment pružaju izuzetno kvalitetne površine i fascinantni dizajn.

Elementi enterijera

Svaki šav je važan

Za razliku od tkanine, rupica igle u koži ne može se eliminisati. Zbog toga se šivene presvlake za instrument table i središnje konzole izrađuju ručno.

Elementi enterijera

Kao odelo šiveno po meri za svako vozilo

Naši visokokvalitetni instrument paneli, centralne konzole i paneli vrata zajedno rade u mnogim premijum automobilima kako bi pružili optimalno ugodnu atmosferu u enterijeru.

Sistemi enterijera

Inovativni procesi
u DRÄXLMAIER-u

Inovativni procesi

Lagana konstrukcija

Proizvodima optimizovanim po pitanju težine i prostora ugradnje, podržavamo naše kupce u njihovom doprinosu održivoj mobilnosti.

Inovativni procesi

Prirodna vlakna

U BMW i3, DRÄXLMAIER je prvi put uspostavio vidljiva prirodna vlakna kao vrhunsku površinu na panelu vrata.

Inovativni procesi

D3F

U okviru patentiranog procesa D3F (DRÄXLMAIER brzo formiranje vlakana) kombinuju se prirodna vlakna i tehnologije izlivanja ubruzgavanjem. To omogućava značajno smanjenje težine.

Inovativni procesi

Ispuna tankih zidova

Izlivanje tankih zidova omogućava polaganje materijala različitih debljina - poput kože, veštačke kože ili filma - na isti nosač. To smanjuje težinu i složenost, dok visokokvalitetni "osećaj" ostaje isti.

Sistemi enterijera

Dizajn
površina

Površine

Najbolji komadi

Svaka koža je drugačija. Samo savršeno obučeno i stručno oko može prepoznati najbolje komade kože i kombinovati pojedinačne delove kako bi stvorilo savršen sklad u završenom vozilu.

Površine

Raznolikost varijanti

Bilo da je u pitanju ručna izrada od prave kože, moderni površinski materijali poput vidljivih prirodnih vlakana ili inovativni materijali poput DecoSoul - DRÄXLMAIER pruža individualnost enterijera automobila.

Površine

Individualni karakter

Karakter enterijera automobila je uvek sinteza materijala, površina, boja i rasporeda površina. Razdvojena masa, obrasci šava i radijusi čine rezultat savršenim.

Površine

Raznolikost varijanti

Bilo da je u pitanju ručna izrada od prave kože, moderni površinski materijali poput vidljivih prirodnih vlakana ili inovativni materijali poput DecoSoul- DRÄXLMAIER pružaju individualnost u automobilskoj unutrašnjosti.

Sistemi enterijera

Tipovi
ambijentalnog osvetljenja

Ambijentalno osvetljenja

dLight dynamic

Zahvaljujući slobodno kontrolisanim RGB-LED diodama, dLight omogućava da se dinamični efekti u boji kreću duž svetlosne trake. Ovo je posebno pogodno za optički prikaz funkcija i poruka upozorenja u vozilu.

Ambijentalno osvetljenje

dLight dimension

dLight dimenzija stvara jedinstveni trodimenzionalni efekat dubine koristeći optičku strukturu na zadnjoj strani prozirnog nosača. Rezultat je potpuno novi, pojačani osećaj prostora.

Ambijentalno osvetljenje

dLight MP

dLight MP stvara jedinstven, precizno izveden dizajn na kožnim površinama. Fina mikroperforacija je gotovo nevidljiva na dnevnom svetlu. Noću, međutim, postoje gotovo beskrajne mogućnosti dizajna.

Ambijentalno osvetljenje

dLight paspol

Koristeći dLight paspol, oblici se mogu naglasiti različitim bojama. Ova tehnologija kombinuje ravnomernu raspodelu svetlosti sa malim zahtevima prostora za instalaciju.

Ambijentalno osvetljenje

dLight sphere

Svojom neprozirnom jednoličnom površinom, dLight sfera stvara ekskluzivno osvetljenje u zadnjem odeljku. Pored toga, skulpturalni rasvetni element je kapacitativno podesiv i zatamnjen.

Funkcionalno osvetljenje

Inteligentne
dodatne funkcije

Ambijentalno osvetljenje počelo je kao dekorativni element. U budućnosti će obavljati funkcije i, kao svetlo orijentisano na čoveka, uticati i na psihologiju i fiziologiju.
Koristeći ovu funkciju, bilo bi moguće proširiti domet električnih vozila - na primer, ako efekat boje putnicima pruži subjektivni osećaj da im je toplije, stvarna temperatura u vozilu bi mogla biti niža, a energija bi mogla da se uštedi za duži opseg vožnje.

 

Funkcionalna integracija

Individualizovani
skladišni plato

Sa dTrai easy, DRÄXLMAIER Group je razvio visokokvalitetni sistem za skladištenje koji je integrisan u dizajn. Ovo je prilagodljivi sistem za skladištenje, koji krajnji korisnik može izvući po potrebi, a zatim ostaje u otvorenom položaju pomoću jednostavnog mehanizma. Jedinstvenim mehanizmom za zatvaranje takođe se može upravljati samo jednom rukom i bez potrebe za velikom snagom.

Sistemi enterijera

Činjenice
i stvari koje treba znati

Raznolikost boja

Zahvaljujući RGB-LED diodama, svetlosna rešenja za ambijentalno osvetljenje mogu da reprodukuju do 284 biliona svetlosnih boja.

Tradicionalna ručna izrada

DRÄXLMAIER ima 140 godina iskustva u radu sa kožom.

Po brojevima

DRÄXLMAIER obrađuje više od 85.000 kilometara konca i 200.000 kravlje kože godišnje.