DRÄXLMAIER istorija

Kreiranje
automobilske istorije

Od portfolija proizvoda do veličine kompanije - tokom vremena se mnogo toga promenilo. Ali neke stvari su ostale iste, poput nezavisnosti i orijentacije na klijente, aktivne podrške zaposlenima, snage karaktera proizvoda i inovativnog duha. Ponosni smo na dugu istoriju naše kompanije.

pre 2007: Istorija Dräxlmaier porodice

Od cipela
i kožnih pantalona

1958. Fritz i Lisa Dräxlmaier sen. osnovali su novu kompaniju. Prva narudžba mlade kompanije: proizvodnja 50.000 kablovskih setova za Goggomobil. Samo kratko vreme isporuke i još uvek neizvesno interesovanje za kasnije kultni automobil učinili su osnivanje kompanije poduhvatom. Ali marljivost i domišljatost osnivača brzo su doveli kompaniju na put uspeha. Uz pomoć zanatlija i viljušaka, prvi kablovski setovi su uskoro proizvodeni i isporučeni Hans Glas GmbH. Ubrzo nakon toga sledi prva narudžba enterijera: DRÄXLMAIER takođe isporučuje obloge vrata za Goggo.

2007 - 2008: Početak u Srbiji

Napravljen je
prvi korak

DRAXLMAIER Group osniva lokaciju u Srbiji, Zrenjaninu. Za samo tri meseca hala je uređena i opremljena najsavremenijom opremom za proizvodnju kablovskih setova. Za buduće radnike organizovane su stručne obuke i treninzi. Ovo je bila najveća strana investicija u Srbiji te godine. 
Početak proizvodnje električnih sistema za klijente iz premijum automobilske industrije.

2011 - 2014: Proširenje

Novi klijent
nova hala

Zrenjanin postaje prva lokacija u istoriji DRÄXLMAIER Group koja istovremeno može da snabde dve fabrike jednog nemačkog proizvođača premijum automobila po principu „Just-in-Sequence“. Uspešno je završena implementacija standarda kvaliteta razvoja, proizvodnje i instalacije električnih sistema za automobile.
Sa osvajanjem novog klijenta i novog ugovora, došlo je i do izgradnje druge proizvodne hale 2012.
DRAXLMAIER Group nastavlja trend rasta i razvoja. Dobijeni su novi nalozi i aktivirane nove proizvodne linije.

2015 - 2017: Konstantan rast

Proširivanje
kapaciteta

Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, DRÄXLMAIER Group počinje sa izgradnjom treće proizvodne hale u Zrenjaninu. Ostvarena je potpuno integrisana proizvodnja. Sa povećanjem porudžbina, povećava se i broj zaposleni. Kompanija postaje najveći poslodavac u regionu.
2017. godine DRÄXLMAIER Group proslavlja 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.
Implementiran je model dualnog obrazovanja za čije potrebe je kompanija u svojim prostorijama napravila i savremenim alatima i opremom opremila učionicu za učenike Elektrotehničke škole iz Zrenjanina, smer Elektroinstalater.

2018 - 2020: Inovacije i razvoj

Proširivanje
poslovanja

DRÄXLMAIER Group proširuje svoje prisustvo u Srbiji. Osnovan je DRÄXLMAIER Automotive Electronic Center u Beogradu u kom softver i hardver inženjeri rade na razvoju u oblasti elektromobilnosti i autonomne vožnje.
Visok kvalitet proizvoda ojačao je poverenje klijenta, što je rezultiralo novim projektima serijske proizvodnje. Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, kompanija je izgradila i četvrtu proizvodnu halu u Zrenjaninu.
Na inicijativu DRÄXLMAIER Group, 2018. godine je akreditovan novi obrazovni profil u Tehničar mehatronike, u Tehničkoj školi u Zrenjaninu. Prve godine je 15 učenika ovog smera obavljalo učenje kroz rad u našoj kompaniji.

2020 - 2022: Ulaganje u budućnost

Obazovanje i
inovacije

DRÄXLMAIER Group postaje jedna od vodećih kompanija koja aktivno učestvuje u razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji. Broj učenika, Tehničara mehatronike, koji bavljaju učenje kroz rad u našoj kompaniji iz godine u godinu je rastao i trenutno ih ima 60.

I naša lokacija u Beogradu doživljava veliki rast. Broj članova našeg tima inženjera je više nego dupliran.

DRÄXLMAIER u budućnosti

Mobilnost
budućnosti

U budućnosti će automobili raditi autonomno, umreženi i potpuno napajani električnom energijom. DRÄXLMAIER je već optimalno  postavljen za promene u automobilskoj industriji. Da li biste želeli da učestvujete u oblikovanju budućnosti DRÄXLMAIER-a?

Prijatite se sad 

Povratak na početak