Donacija Tehničkoj školi u Zrenjaninu

31. October 2018 DRÄXLMAIER Group opremio kabinet za Mehatroniku savremenom opremom i alatima.

Sa željom da unapredi praktičan rad u učenika, DRÄXLMAIER Group je donirao Tehničkoj školi u Zrenjaninu stolove, stolice, oscilatore, električarski alat, elektroničarski alat, lemilice, merne instrumente, Unimere, Amper klešta, instrument za merenje proboja izolacije, ploče za merna mesta i radne elektro stolove kao i ostali sitni alat za opremanje kabineta za Mehatroniku.
Zahvaljujući ovoj opremi učenici će u svojoj školi u savremenim uslovima moći da stiču nova praktična znanja i veštine iz oblasti elektronike, elektrike, mehanike, automatizacije, robotike i inženjeringa. "Verujemo da su mladi budućnost i da treba ulagati u njihova znanja i razvoj potrebnih veština koje će im biti od velikog značaja u budućnosti. Opremanjem ovog kabineta želimo da ih podstaknemo da više nauče, da budu kreativniji, ali i da doprinesemo modernizaciji i napretku obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Nadamo se da će se u ovom kabinetu razviti novi lideri koji će dalje predvoditi naš tehnički i tehnološki razvoj i unapređenje.", rekao je generalni direktor DRÄXLMAIER Srbija, Michael Wagner.
Ovo je samo nastavak saradnje kompanije DRÄXLMAIER sa Tehničkom školom. Učenicima koji nastavu imaju po modelu dualnog obrazovanja i jedan dan u nedelji imaju praktične vežbe u fabrici DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu, a koji se tokom školovanja pokažu kao najbolji, biće ponuđeno radno mesto u struci u pogonu DRÄXLMAIER-a u Zrenjaninu.

Dan otvorenih vrata
DRÄXLMAIER je tokom "Dana otvorenih vrata" koji je organizovala Tehnička škola u Zrenjaninu učenicima osmog razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima predstavio šta je to mehatronika i kakve mogućnosti u budućnosti pruža. Đaci prvog razreda smera tehničar mehatronike koji praktičnu nastavu imaju u našoj kompaniji, su u novom kabinetu u svojoj školi osnovcima pokazali alat i ono na čemu su do sada radili zajedno sa svojim mentorom. Deca su mogla da testiraju automatsku opremu, mašine i alate i kroz niz aktivnosti da se upoznaju sa modelom dualnog sistema obrazovanja, koji DRÄXLMAIER drugu godinu zaredom uspešno realizuje u Zrenjaninu.

DRÄXLMAIER Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu. U DRÄXLMAIER-u u Zrenjaninu montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 75.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2020. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 4,2 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.