Peti DRÄXLMAIER Sportski dan

26. May 2019 Više od 1100 zaposlenih učestvovalo u 5. kompanijskom Sportskom danu

Održan je 5. jubilarni DAD DRÄXLMAIER Sportski dan. Bila je to prilika da se zaposleni u kompaniji u Zrenjaninu okupe i tokom celog dana takmiče u različitim sportskim disciplinama, ali i da se druže. Sva takmičenja održana su na Sportsko-rekreativnom centru "Partizan" i organizovana u sedam kategorija: fudbal, basket, odbojka, stoni tenis, pikado, nadvlačenje konopca i kuvanje riblje čorbe.

Zaposleni u DRÄXLMAIER-u na terenu i van njega
Osim kao takmičar, svaki zaposleni je mogao da učestvuje u Sportskom danu i kao navijač, tako da smo imali dobro organizovane grupe koje su sa tribina snažno bodrile svoje kolege. Kompanija je obezbedila hamburgere i piće za sve učesnike. Sportske aktivnosti nisu bile samo zabave radi. Najboljim timovima u svakoj kategoriji dodeljeni su pehari i specijalne diplome.
Pošto je DRÄXLMAIER internacionalna kompanija, ovogodišnjem sportskom danu prisustvovale su i kolege iz DRÄXLMAIER-a iz Piteštija (Rumunija), koje su na obuci u Zrenjaninu. "Timski rad, poštenje i poštovanje su atributi koji su neophodni za sport i za naš svakodnevni rad. DRÄXLMAIER vidi Sportski dan kao odličnu priliku da okupi svoje zaposlene i njihove porodice. Na ovakav dan možemo poboljšati prijateljstvo i komunikaciju. Srećan sam što tako veliki broj zaposlenih danas učestvuje u našem Sportskom danu i što je Sportski dan organizovan od strane samih zaposlenih.", rekao je generalni direktor DRÄXLMAIER Srbija Michael Wagner.

Velika zabava i za mlade i stare
Za decu zaposlenih kompanija je organizovala poseban zabavni program, dvorac na naduvavanje, trambolinu i badminton, kao i takmičenje u nadvlačenju konopca.

Osnovne informacije

Ukratko o
DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila širom sveta kompleksnim kablovskim setovima, centralnim električnim i elektronskim komponentama, ekskluzivnim enterijerima i sistemima za skladištenje za električnu mobilnost. Kombinacija ključnih kompetencija u oblasti enterijera, električnih, elektronskih i skladišnih sistema, čini DRÄXLMAIER jedinstvenim u industriji. Kompanija time pokriva čitav lanac procesa, od početne ideje, preko razvoja i proizvodnog procesa, pa sve do precizne isporuke proizvoda na proizvodne linije vrhunskih proizvođača automobila. Kao izumitelj specifičnih kablovskih setova, DRÄXLMAIER Group razvija pionirsku tehnologiju kablovskih sistema, kao i električne i elektronske komponente, sve u okviru kompanije. Tu podrazumeva višenaponske i visokonaponske kablovske setove, sisteme za upravljanje baterijama i inteligentne distributere energije. Svojim rešenjem za niskonaponske i visokonaponske sisteme za skladištenje, DRÄXLMAIER radi na budućnosti mobilnosti bez emisija štetnih gasova Kao lider na tržištu sistema enterijera u premijum automobilima, DRÄXLMAIER Group snabdeva vrhunske proizvođače automobila ambijentalnim osvetljenjem, centralnim konzolama, panelima vrata i instrument panelima, kao i kompletnim modulima vrata i kokpita.

DRÄXLMAIER Group je međunarodni dobavljač automobila sa više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Osnovana u Nemačkoj 1958. godine, kompanija zapošljava oko 75.000 ljudi širom sveta. Za DRÄXLMAIER Group kao porodičnu kompaniju, odgovorno i dugoročno razmišljanje je uvek bila osnova za ekonomski uspeh. Stoga je suštinski element strategije da svoje poslovne i proizvodne procese, kao i svoje proizvode, osmisli na održiviji način i time poveća konkurentnost kompanije na dugoročnoj osnovi.

U 2020. godini, DRÄXLMAIER Group je ostvario prodaju od 4,2 milijardi eura. Klijenti ovog člana Top 100 automobilskih dobavljača su Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche i VW, kao i visoko inovativni kalifornijski proizvođači automobila.